Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Trànsit
  • L'SCT continua col·laborant amb els ajuntaments catalans i signa 7 plans locals de seguretat viària i 23 convenis marc durant el primer semestre de 2016

L'SCT continua col·laborant amb els ajuntaments catalans i signa 7 plans locals de seguretat viària i 23 convenis marc durant el primer semestre de 2016

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
Aquests convenis formen part del suport que l’organisme ve donant al món local, apostant per la col·laboració amb els consistoris per avançar en seguretat viària al conjunt del país
 
Durant el primer semestre d’enguany, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha signat set plans locals de seguretat viària amb les administracions locals d’Abrera, Alfarràs, Cervelló, Girona, Oliana, Sant Esteve Sesrovires i   Viladecavalls. Aquests municipis s’han sumat a les 213 poblacions que entre el 2006 i 2015 es van dotar d’aquest instrument per augmentar la seguretat  del seu espai viari. En aquest sentit, des de l’SCT, amb la redacció d’aquests plans, s’ofereix assistència tècnica feta a mida a cada localitat per millorar la seguretat del trànsit en l’àmbit urbà.
 
En aquests primers sis mesos de 2016, l’SCT també ha signat 23 convenis de col·laboració i cooperació amb diversos ajuntaments que suposen  diferents línies de suport als municipis i mesures de proximitat  per tal d’ajudar-los a reduir l’accidentalitat en la zona urbana. Concretament els convenis són:
 
- 1 conveni d’adhesió al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) amb Girona. En el marc d’aquest acord les persones que han estat víctimes o afectades per sinistres de trànsit produïts a les vies urbanes i interurbanes del municipi poden accedir i rebre mitjançant aquest servei de l’SCT informació i orientació jurídica, administrativa, social i psicològica, per tal de minimitzar la situació traumàtica que es produeix després d’un accident de trànsit.
 
- 5 convenis de cessió temporal de l’ús de cinemòmetres a les policies locals de Corbera de Llobregat, Gavà, Girona, Sant Sadurní d’Anoia i Santpedor per col·laborar en la vigilància i control dels excessos de velocitat del trànsit en les travesseres i vies urbanes dels municipis.
 
- 9 convenis de cessió temporal de l’ús d’etilòmetres a les policies locals d’Altafulla, Castelldefels, Corbera de Llobregat, Gavà, Girona, La Garriga, Sant Sadurní d’Anoia, Torelló i Vilobí d’Onyar per tal de col·laborar en la  vigilància i control dels nivells d'alcoholèmia dels conductors i conductores que circulen per les travesseres i vies públiques urbanes.
 
- 11 convenis d’assignació per part de l’SCT d’elements de detecció de substàncies estupefaents i el material de suport corresponent i la confirmació de mostra amb saliva al laboratori per tal de col·laborar amb els municipis d’Argentona, Corbera de Llobregat, Gavà, Girona, Llinars del Vallès, Molins de Rei, Salt, Santa Margarida i Els Monjos, Sant Sadurní d’Anoia, Sitges i Vilanova i la Geltrú,  en la vigilància i control de drogues en conductors i conductores que circulen per les travesseres i vies públiques urbanes.   
 
- 3 convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Girona i Linyola en matèria d’educació per a la mobilitat segura pràctica (en bicicleta o ciclomotor) amb l’objectiu de complementar l’educació per a la mobilitat segura impartida a l’alumnat dels centres escolars del municipi durant el curs escolar. A través d’aquest acord s’organitzen activitats pràctiques que, de forma complementària i simultània, desenvolupen les dues parts: l’SCT s’encarrega de realitzar tallers per al millor coneixement de la seguretat passiva i de la mecànica i del funcionament de la bicicleta o ciclomotor i l’ajuntament es fa càrrec de les activitats de circulació.
 
Convé destacar que la reducció de les víctimes mortals per accidents de trànsit en zona urbana en el període 2010-2015 va ser menor que el descens registrat en carreteres. En aquest sentit, en l’àmbit urbà hi va haver una reducció del 8,6% l’any 2015 en relació a l’any 2010, mentre que en zona interurbana la sinistralitat mortal va caure un 28%. A més, al 2015 el 33% de les víctimes mortals de trànsit a Catalunya van ser en zona urbana. En aquest context, l’SCT considera necessari continuar apostant fermament per la cooperació amb els ajuntaments i les autoritats locals per avançar en seguretat viària al conjunt de Catalunya.
 
Finalment, cal tenir en compte que un dels objectius del Pla estratègic de seguretat viària 2014-2020 és el d’impulsar un espai continu de seguretat viària (zones urbanes i interurbanes). Per aquest motiu, i amb l’objectiu de reduir les víctimes i assolir la Visió 0, s’estan desenvolupant iniciatives, a través d’aquests convenis, orientades a mantenir les condicions de seguretat a tota la xarxa viària de Catalunya, més enllà de la tipologia de via i zona (urbana i interurbana) amb la conseqüent coordinació del món local amb l’SCT.

FONT SCT
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat