Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Trànsit
  • La DGT anuncia canvis a l’examen per treure’s el carnet de conduir

La DGT anuncia canvis a l’examen per treure’s el carnet de conduir

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

A més de les preguntes tipus test, incorporarà vídeos amb situacions reals

La DGT prepara canvis a l’examen de conduir perquè vol evitar que els alumnes puguin presentar-s’hi sense haver passat per l’autoescola. Per això proposa que la prova teòrica vagi més enllà de les preguntes tipus test i també inclogui vídeos amb situacions reals.

El president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, ha explicat a ‘El món a RAC1’ que l’objectiu és que es deixin de memoritzar respostes i se sigui conscient del que significa posar-se davant d’un volant.
No es tracta d’un examen més complicat sinó del canvi del model d’examen. No serveix que es memoritzin les coses sinó que els conductors es conscienciïn de les conductes de risc
Aquest un dels canvis que incorporarà la nova llei de trànsit, que es començarà a tramitar al febrer. També inclou modificacions al carnet per punts: entre d’altres, q ue es pugui suspendre la llicència als conductors que donin positiu més d’una vegada en un any per alcohol o drogues. Ho ha explicat Gregorio Serrano, director general de la DGT.
Es tracta que la persona que tingui una o dues sancions en un any relacionades amb alcohol o drogues la direcció provincial de Trànsit respectiva li suspendrà el permís de conduir i el sotmetrà a una anàlisi del seu estat als serveis de salut de la comunitat autònoma
La nova llei també preveu instal·lar més radars a les carreteres convencionals i que, a partir del 2019, un seguit de drons sobrevolin la xarxa viària per detectar infraccions (sobretot l’ús del telèfon mòbil). Durant el 2017, 169 persones van morir a les carreteres catalanes; 1.200 a tot l’estat.

Aquí podeu escoltar l'audio de l'entrevista amb el President de la FAC , Raül Viladrich

RAC1
 
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat