Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Trànsit
  • Jané: "El mòbil és l'oficina ambulant i, conduint, no ens ho podem permetre

Jané: "El mòbil és l'oficina ambulant i, conduint, no ens ho podem permetre

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
EL conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat del president de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T, Ole Thorson, i de la regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha inaugurat  les XVIII Jornades Mediterrànies de Seguretat Viària P(A)T a la casa Elizalde de Barcelona.
 
Jané ha començat la seva intervenció elogiant  l’enunciat de les Jornades “La responsabilitat individual i col·lectiva en els sinistres de trànsit”. Jané ha trobat molt encertada l’afirmació tenint en compte que la responsabilitat dels sinistres ha de ser de tots: “quan hi ha un accident tots hi tenim responsabilitat, les administracions també. Nosaltres ens hem de fer càrrec de les infraestructures, de la senyalització, de les mesures de trànsit i de les campanyes i iniciatives per a la prevenció, però també hi ha molts accidents que tenen com a causa únicament el comportament humà.” -I ha afegit- “cadascú s’incorpora amb la seva responsabilitat en la reducció dels accidents de trànsit”.  Jané ha explicat que el Departament d’Interior vol aprofundir en l’estudi i anàlisis de les causes dels accidents per poder  treballar a fons com evitar-los.
 
El conseller d’Interior ha recordat que el 23% dels accidents de trànsit a Catalunya són a causa de distraccions i entre aquestes hi ha l’ús del mòbil “quantes vegades mireu el mòbil ara i quantes vegades el miràveu fa 5 anys?”, -ha preguntat als assistents de la sala- “el mòbil és l’oficina ambulant i conduint no ens ho podem permetre”. Precisament Jané ha destacat els canvis que s’han produït en la seguretat viària durant aquests 18 anys: “Per sort les coses han canviat molt, però no pot haver-hi autocomplaença ni podem baixar la guàrdia”.
 
A l’acte també hi ha assistit la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, entre d’altres autoritats.

Font SCT
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat