Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Trànsit anuncia un “increment massiu” dels vehicles de paisà per l’operació retorn de la Setmana Santa

Trànsit anuncia un “increment massiu” dels vehicles de paisà per l’operació retorn de la Setmana Santa

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

1.666 agents, 1410 controls preventius i tres mitjans aeris vetllaran per la seguretat dels 557.000 cotxes que tornaran


El cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha anunciat un increment “massiu” dels vehicles de paisà, que arribaran a un centenar, durant la segona fase del dispositiu especial de Trànsit de la Setmana Santa. Trànsit ha pres aquesta decisió després de comprovar que el seu ús des de principi d’any ha permès incrementar un 62% la xifra de sancions. Molinero ha explicat que s’han trobat amb casos singulars com conductors afeitant-se, rentant-se les dents, alletant un nadó, llançant el mòbil per la finestra o masturbant-se mentre conduïen. S’espera que 345.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre la tarda de dijous i la de divendres, i que 557.000 vehicles retornin entre diumenge al migdia i dilluns a la matinada. El dispositiu de seguretat inclou 1.666 agents, 1.410 controls preventius i tres mitjans aeris.

Trànsit ha decidit incrementar l’ús d’aquests vehicles camuflats després de comprovar que han permès obtenir “molt bons resultats” i incrementar la xifra de sancions en un 62,09%. En concret, s’han detectat 17.443 infraccions en 3 mesos, quan en el mateix període de l’any passat se’n van detectar 10.700. Per aquest motiu cadascuna de les vuit regions policials aportaran entre vuit i dotze vehicles de paisà. Alguns d’aquests vehicles graven l’acció i alguns també porten incorporat un radar mòbil. En tots els casos sempre aturen el vehicle en el moment dels fets per notificar la sanció. Molinero ha explicat que en diversos casos la mateixa persona s’ha sancionat en dues ocasions. Pel que fa a algunes situacions cridaneres, ha explicat que entre els conductors han trobat una dona alletant un nadó sense el cinturó de seguretat, un home afeitant-se, o el conductor d’un camió de 40 tones rentant-se les dents”. Altres situacions “més dramàtiques” han estat la del motorista sancionat al matí i víctima mortal d’un accident a la tarda. També ha explicat el cas d’un camioner que va llançar el mòbil per la finestra i va ser sorprès més tard buscant-lo en un descampat, o un conductor que es masturbava i que estava més preocupat perquè la sanció no arribés a casa seva que per la quantitat de la sanció.

VILAWEB

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat