Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ

Trànsit s’oposa a augmentar el límit de velocitat de les autopistes: “aquí no passarà”

Comparteix a la teva xarxa social preferida:


La directora del Servei Català de Trànsit desafia el govern espanyol i es nega a augmentar el límit de velocitat de les autopistes a Catalunya. 

Eugènia Domènech és partidària de “disminuir” la velocitat d’algunes carreteres secundàries i reconeix que “hi hagut un cert relaxament dels conductors”.

La màxima responsable del SCT reconeix que l’helicòpter de trànsit ja ha començat a detectar els conductors que fan servir el mòbil mentre condueixen.
Eugènia Domènech, directora del Servei Català de Trànsit, també ha dit que:

- “A Catalunya, a nivell percentual, hi ha més radars que a la resta de l’estat. Però aquí estan més repartits i estan més presents per tot el territori.”
- “Catalunya no és el país d’Europa amb més radars. N’hi ha que ens superen. A Holanda n’hi ha més i és un dels països on hi ha menys sinistralitat.”
- “Aquí no passarà [augmentar el límit de velocitat de les autopistes a 130 km/h]. No és el moment d’augmentar la velocitat, ni a autopistes ni a cap carretera, perquè estem en un moment en què ha repuntat la sinistralitat.”
- “El que hem de fer ara són mesures per reduir l’accidentalitat i les víctimes.”
- “Amb el nou reglament de circulació, que encara no s’ha aprovat, es podria introduir velocitat variable, en determinats trams i moments del dia.”
- “Segons el SCT, en aquests moments no és convenient un augment de la velocitat.”
- “En les circumstàncies actuals, amb un repunt de les víctimes, estem pel no [augmentar el límit de velocitat]. Augmentar la velocitat és un risc afegit, encara que siguin a les autopistes.”
- “Hi està havent un augment de la mobilitat continuat. Des de l’any passat que hi ha hagut un augment.”
- “L’índex de retencions està augmentant. I això és un augment de la mobilitat.”
- “Les circumstàncies [per aixecar barreres] han de ser excepcionals. Hi ha uns contractes amb les concessionàries que s’han de complir. Per un accident de trànsit [aixecar barreres] no sempre és la millor solució perquè pot inclús dificultar.”
- Sobre el temporal del cap de setmana: “El consell és evitar el cotxe. Recomanem estar molt pendents de les previsions meteorològiques i dels problemes a les carreteres. Si s’ha d’agafar el cotxe, que vagin equipats. [...] És un fenomen amb una dificultat afegida, que és molt estès.”
- “Els controls i la vigilància [de l'helicòpter] ja han començat.”
- “[L'helicòpter] Anirà per tot Catalunya. Té una càmera molt potent que es veu perfectament.”
- “Està prohibit fer servir el mòbil amb el vehicle en marxa. Fins i tot si està en una retenció.”
- “L’accidentalitat l’hem de lluitar des de diferents fronts. I un d’ells és el de la velocitat. Ens estem trobant amb excessos de velocitat molt alts.”
- “Estic a favor que no es faci dins del cotxe tot allò que suposi una distracció. Ja sigui menjar o fumar. [...] El conductor ha de ser conscient que l’atenció ha de ser plena. [El tabac] podria ser una de les pròximes prohibicions.”
- “A Catalunya, l’evolució de la sinistralitat estadísticament ha estat positiva entre el 2010 i el 2015. Estem per sobre de l’objectiu marcat [de reducció].”
- “El 2015 hem notat un cert relaxament de les conductes dels conductors. A banda de la distracció, han augmentat els accidents com a conseqüència del consum d’alcohol i drogues, o de la no utilització del cinturó de seguretat.”
- “S’ha de fer un repàs de les velocitats a les carreteres secundàries, i potser hi ha llocs que s’hauria de disminuir. Però en el cas de les autovies i autopistes, no estem a favor d’augmentar-la. Encara que sigui una carretera més segura. Augmentar la velocitat és augmentar el risc.”

RAC1
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat