Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ

DESMUNTANT ELS 2 PRINCIPALS MOTIUS QUE ENS FRENEN A L’HORA DE COMPRAR UN COTXE ELÈCTRIC

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

 

Si els cotxes elèctrics no contaminen, consumeixen només 2 euros per cada 100 Km, tenen gratuïtat en molts peatges i en totes les zones blaves i poden circular pels carrils VAO, per què encara hi ha conductors que no es passa a la mobilitat elèctrica? Sembla ser que, malgrat tots aquests avantatges, hi ha dos motius determinants que frenen els possibles compradors, nosaltres, volem desmuntar-los.

Quan ens plantegem comprar un vehicle nou, en el primer què ens fixem és en el preu. És cert que els vehicles elèctrics acostumen a ser més cars que els de combustibles fòssils. Però en realitat, que sigui aquest un motiu de pes a l’hora de descartar un vehicle zero emissions no està justificat en absolut. Tot el que ens estalviem mensualment amb un cotxe elèctric, justifica la diferencia de preu i, a la llarga, ens surt molt més a compte.

Posem per exemple que estem dubtant entre dos models amb una potència similar de cavalls. És a dir, entre un Golf Sport (26.650 euros amb unes quotes mensuals de 353,20 euros) i un e-Golf (35.000 euros amb unes mensualitats de 450 euros). Només amb el que ens estalviem en benzina cada mes, ja ens surten a compte els 100 euros de diferència en la quota. Mentre que el Golf Sport consumeix de mitjana 4,7 litres als 100 Km, que es tradueixen en uns 6 euros, l’e-Golf només consumeix 2 euros als 100Km. Si li sumem que la majoria de peatges i les zones blaves son gratuïts per als vehicles 100% elèctrics, l’estalvi es va incrementant. Tot això sense tenir en compte les ajudes per la compra ni les rebaixes en els impostos de matriculació i de circulació.

Desmunta’t el problema del preu, un altre fre a l’hora d’adquirir un cotxe elèctric pot ser l’autonomia del vehicle, encara que els nostres desplaçaments habituals no siguin superiors als 200 km i que la mitjana diària del nostre recorregut per anar a la feina estigui per sota dels 100 km. Que passa, doncs, si un dia volem fer un viatge llarg? La sensació que ens entra quan no podem arribar on vulguem amb el nostre cotxe s’anomena ‘ansietat per autonomia’, i aquest terme s’utilitza per definir un sentiment que en realitat no es correspon amb la nostra necessitat d’autonomia “real”. Però imaginem que realment volem/necessitem fer viatges llargs. En tot el continent europeu existeix una gran xarxa de punts de recàrrega. A Catalunya n’hi ha més de 400 i en tot l’Estat espanyol gairebé 2.000. A més molt d’ells son decàrrega ràpida, el que ens permet recarregar el cotxe en uns 20 minuts.

Trobar i fer ús d’aquests punts de recàrrega és molt fàcil gràcies a varies eines disponibles al mercat. Volem començar parlant-vos del web i l’aplicacióelectromaps que conté un dels mapes més actualitzats de punts de recàrrega al nostre continent. També destacar les aplicacions mòbils chargemaps, Open Charge Map, Plug Surfing i IBIL en la què podràs trobar tots els punts de recàrrega públics d’IBIL.

Font LIVE
Més informació aquí
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat