Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

CINC CONSELLS INFAL·LIBLES PER CONDUIR SENSE POR

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

 

Cada dia milers de catalans condueixen patint por, amb les limitacions que això porta. Però encara hi ha més persones que eviten conduir tot i tenir el carnet perquè la por patològica els impedeix fer-ho. A més, cada dia més persones renuncien a conduir i ni es plantegen obtenir el permís de conduir condicionades per les seves pors.

Totes aquestes persones, tant les que condueixen com les que no ho fan per por i ansietat, poden aprendre algunes pautes i estratègies que, sense cap mena de dubte, seran de gran utilitat i ajuda:

 - DAVANT EL DUBTE D’EVITAR LA POR O AFRONTAR-LA: SEMPRE AFRONTAR-LA

La paradoxa de la por és que com més s’evita, més mal ens fa. Una por evitada sempre es converteix en una por més gran. Si tens por al volant, evita evitar-ho i et faràs més fort, fins al punt de superar-ho. Efectivament, la por que s’afronta es transforma en valentia.

- SI TENS EL CARNET I NO CONDUEIXES, COMENÇA AMB PASSETS MOLT PETITS

Pots començar per pujar al cotxe i posar-lo en marxa. Uns dies després, fes 5 metres endavant i uns altres 5 metres enrere. En el pas següent pots fer 50 metres endavant i 50 enrere, i així progressar a poc a poc, fins a fer una volta petita d’un carrer o dos al costat de casa teva. Quan te n’adonis, hauràs avançat molt sense pressió. És molt important que aprenguis a posar benzina i a estacionar, encara que et costi i que pensis que quedaràs fatal si et miren.

- L’AJUDA T’EMPITJORA

Amb la por de conduir, qualsevol tipus d’ajuda que et donin és una ajuda que sense dubte agreujarà el problema. La por només la podràs superar en primera persona. De fet, tots sabem que la dependència d’alguna cosa o d’algú genera moltes dificultats addicionals i patiment.

- LA PAUTA DE LA MEDITACIÓ DE TOTS ELS MALS

La pauta de la meditació de tots els mals és la millor eina terapèutica que coneixem en l’actualitat per afrontar la por i el pànic. És un llegat de la filosofia estoica i té milers d’anys. La tasca consisteix a dedicar vint minuts cada dia a pensar en tot el pitjor que ens podria succeir conduint. El resultat ens sorprendrà, ja que fer això ens obliga a enfrontar-nos a la nostra por, on s’origina: a la nostra imaginació. Tots els corrents psicològics internacionals més avançats utilitzen aquesta tècnica.

- MANIOBRES DE DISTRACCIÓ QUAN CONDUEIXIS I TINGUIS POR

Aquesta pauta consisteix a centrar la teva atenció en allò exterior i immediat a tu mateix per canalitzar la por. Per exemple: mirar el comptaquilòmetres i procurar anar a una velocitat de xifra senar, comptar matrícules d’altres vehicles, cantar o mantenir una conversa amb algú imaginari.

Més informació aquí

Miguel Herrador, coach, màster en teràpia breu estratègica. Coautor del llibre Conducir sin miedo. Tibidabo Ediciones.

 

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat