Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

Catalunya posarà multes de trànsit amb el seu propi helicòpter Pegasus

Comparteix a la teva xarxa social preferida:


El Servei Català de Trànsit reforçarà els seus sistemes de vigilància amb un helicòpter “Pegasus” de lloguer, dotat d'un radar que pot detectar infraccions i sancionar-les.

En els plecs del contracte que el Servei ha tret a licitació, cal assenyalar l'interès del Servei per flectar un helicòpter de dues turbines amb sistema de captació, gravació i transmissió d'imatges en temps real. L'helicòpter entraria en funcionament l'1 d'abril, i es dedicaria a la “vigilància del trànsit, seguiment de dispositius de mesures de trànsit en operacions especials i d'inspecció i informació viària”. L'helicòpter de vigilància que llogui el SCT serà similar al model Pegasus que utilitza la DGT per a controlar les infraccions a la carretera.
 
L'empresa adjudicatària serà l'encarregada d'aportar un helicòpter de dues turbines amb els colors corporatius del Servei Català de Trànsit (blanc i taronja) i el seu logo en el fuselatge. A més, el contracte també inclou 495 hores de vol, l'aportació de personal de manteniment i tota la feina i les peces de recanvi; un pilot d'ajut amb experiència; i un complert equip de gravació per a vigilar l'estat del trànsit.
 
Càmera en color, nocturna, infrarojos...

El plec de condicions tècniques estableix que el nou helicòpter haurà de comptar amb “sensors per a la detecció i el càlcul de velocitats de vehicles en moviment”. Haurà de comptar amb una càmera externa que podrà captar la matrícula d'un vehicle a una distància de com a mínim 450 metres, de nit o en condicions de baixa visibilitat, un sensor d'infrarojos i un altre de visió nocturna. Podrà captar imatges i gravar seqüències en format HD a color i comptarà amb un GPS, que inclourà la cartografia actualitzada de totes les vies urbanes i interurbanes de Catalunya i una tablet amb connexió a Internet. 
 
Les imatges gravades per aquest helicòpter es transmetran via satèl·lit al centre d'informació viària de Catalunya (CIVICAT), depenent del Servei Català de Trànsit i que centralitza tota la informació sobre l'estat de les carreteres catalanes. El contracte entre el SCT i l'empresa guanyadora de la licitació durarà fins el 31 de desembre del 2015, tot i que serà prorrogable si ambdues entitats així ho acordessin en un futur. 

 

 
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Últimes notícies

Actualitat COVID-19 a la DGTdilluns, 30 / març / 2020
La recent situació d'emergència ocasionada pel COVID-19 requereix l'adopció de mesures immediates i [...]
Autoescoles solidaries: acord amb Creu Rojadivendres, 27 / març / 2020
La Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE) i Creu Roja d'Espanya (CRE) han signat un conveni perq [...]
Consells de seguretat viària: Al.lergiadimarts, 24 / març / 2020
[...]
El Ministeri prorroga durant 60 dies la vigència dels carnets de conduir que caduquen durant l'estat d'alarma.dilluns, 23 / març / 2020
Estableix a més que quedaran exempts de les restriccions de circulació que es puguin decretar els ve [...]

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat