Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

A L’AUTOCAR, AMB CINTURÓ

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

 

En els últims anys, gran part de la població que circula en cotxe ho fa amb el cinturó de seguretat cordat, de la mateixa manera que pràcticament tots els conductors de motos ho fan amb casc. Tot i així, encara són molts els usuaris d’autocars que no tenen l’hàbit d’utilitzar aquest sistema de seguretat passiva que, en cas d’accident, redueix les possibilitats de morir en un 75%.

Amb l’inici del curs escolar la pròxima setmana, seran molt els menors que es desplaçaran fins als centres escolars en aquest mitjà de transport. De la mateixa manera que els adults, els nens també han de portar cordat el cinturó a l’autocar, perquè és d’ús obligatori per a tots els ocupants d’un vehicle. A més, pel que fa al transport escolar i de menors, sempre han d’anaracompanyats d’un adult que vetlli per la seva seguretat. Amb l’ànim de conscienciar a favor de l’ús del cinturó, el passat mes de maig, des del Servei Català de Trànsit es va endegar la campanya “A l’autocar, també”, on es mostraven diferents nens que l’utilitzaven, convertint-los així en un exemple a seguir per la resta de nens i nenes i també pels adults.

Des del 2007 els adults també estan obligats a utilitzar el cinturó en els autocars de llarg recorregut, amb independència de si el trajecte és urbà o per carretera. De fet, portar-lo lligat és responsabilitat de cada passatger i saltar-se la normativa pot comportar una sanció econòmica. Des del Govern de la Generalitat es van impulsar diferents mesures per conscienciar sobre la importància d’aquest sistema, que redueix fins a un 50% la gravetat de les lesions en cas d’accident. Per això, els autocars de més de nou places tenen l’obligació de promoure’n l’ús a través d’un cartell indicatiu a l’interior del vehicle.

La teva seguretat està només a un gest. A l’autocar, corda’t el cinturó.


Font SCT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat