Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Seguretat Viària
  • El Departament d'Interior i la Diputació de Barcelona signen un conveni per augmentar la seguretat viària en l'entorn laboral

El Departament d'Interior i la Diputació de Barcelona signen un conveni per augmentar la seguretat viària en l'entorn laboral

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, firmen un conveni de col·laboració per fomentar una mobilitat segura i reduir els accidents de trànsit in itinere o in missió

El motiu principal de la signatura d’aquest conveni ha estat l’augment significatiu i constant dels accidents de trànsit durant la jornada laboral. El SCT (Servei Català de Trànsit) juntament amb la Diputació, portaran a terme accions que milloraran la seguretat viària, fent complir el Pla Estratègic de Seguretat Viària de Catalunya 2014-2020 i el Pla de Seguretat Viària 2014-2016, en aquest àmbit. De fet, un dels principals objectius és el d’involucrar i coordinar entitats públiques i privades en la millora de la mobilitat segura, per tal d’aconseguir una reducció del 12% del nombre de morts i ferits greus en missió in itinere.

El conseller Espadaler ha volgut destacar que:

“no hi ha cap unitat del nostre departament que no col·labori amb la Diputació i ara s’ha obert un nou front de treball conjunt per a la millora de la seguretat viària en els desplaçaments de trànsit laborals”. A més, afegia “no és una qüestió que puguem atendre sols, ho hem de fer amb moltes altres administracions. Aquestes sinèrgies de col·laboració serveixen per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.


Pel que fa al Conveni signat, ambdues administracions hauran de treballar en 4 aspectes concrets:
  1. Aprofundir en la investigació sobre la realitat dels accidents de trànsit en l’entorn laboral.
  2. Comunicar a les empreses la conveniència d’elaborar plans de prevenció de riscos en la mobilitat obligada i sensibilitzar-les.
  3. Assessorar les empreses en l’elaboració de plans i proporcionar-los guies i material de suport.
  4. Promoure a les empreses l’elaboració i execució de plans laborals de seguretat viària

Per assegurar el seguiment i control dels punts esmentats, es crearà una comissió de seguiment formada per un representant de cadascuna de les administracions. El conveni tindrà vigència d’un any, prorrogable automàticament i per períodes anuals. 

El conseller s’ha referit també a altres col·laboracions que el departament té amb la Diputació de Barcelona, com la formació dels treballadors de teleassistència. Aquesta formació té l’objectiu d’identificar problemes afegits de seguretat entre la gent gran que disposa d’aquest servei. 

També en la línia d’actuacions per incrementar la seguretat viària laboral, al 2014 es va posar en marxa el grup de treball de Seguretat Viària Laboral en el marc de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, i, a més, el Departament d’Interior i el Departament d’Empresa i Ocupació van signar un conveni de col·laboració per tal d’impulsar accions com incloure un mòdul formatiu de caràcter intersectorial i tranversal en seguretat viària en l’entorn laboral al Consorci de Formació Continua de Catalunya, a través del qual al llarg del 2015 s’impartirà formació a més de 6.000 treballadors de Catalunya.
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Últimes notícies

Balanç de sinistralitat fins al maig de 2020divendres, 5 / juny / 2020
Augmenten els accidents mortals amb un únic vehicle implicat  Hi ha un canvi de tendència [...]
DIA MUNDIAL DE LA BICICLETA 3 DE JUNYdimecres, 3 / juny / 2020
Per què moure't en bicicleta? Les necessitats de mobilitat de les persones que es desplacen camin [...]
Aixecament suspensió terminis administratius. Atenció presencial o telefònica amb cita prèvia. Notificacions rebudes amb retarddimarts, 2 / juny / 2020
Terminis Us informem que, en virtut del que estableix el Reial Decret 537/2020, de 22 de maig [...]
La DGT demana prudència als motoristes davant el repunt de morts en els últims deu diesdilluns, 1 / juny / 2020
En els últims tres caps de setmana, 7 dels 12 morts eren motoristes. Aquest és el primer cap [...]

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat