Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Seguretat Viària
  • Col·laboració entre la DGT i la Red de Ciudades que Caminan per promoure la seguretat viària i la mobilitat de vianants

Col·laboració entre la DGT i la Red de Ciudades que Caminan per promoure la seguretat viària i la mobilitat de vianants

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
La Dirección General de Tráfico (DGT) i l'associació Red de Ciudades que Caminan han signat un conveni que té com a finalitat la coordinació i gestió de campanyes per promoure la mobilitat dels vianants i afavorir la seguretat viària.
 
Aquesta col·laboració representa la organització de sessions informatives, assessorament tècnic, jornades i actes públics per al foment dels desplaçaments en els àmbits urbans, com ara desplaçaments a peu, en bicicleta o en altres maneres. Aquest conveni també pretén conscienciar sobre els avantatges d'una possible implantació de velocitat màxima de 30 km/h a les vies urbanes.
 
A la signatura d'aquest conveni s'ha informat de la constitució d'una comissió mixta formada per representants d'ambdues entitats per coordinar la gestió d'aquestes activitats.
 
Segons l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i la International Transport Forum (IFT), els atropellaments són el major cas d'accidents que es cometen en ciutats i àrees urbanes, finalitzant la meitat d'ells en la mort de les víctimes. Com a mesura a implantar, i amb l'objectiu de millorar els índexs d'accidentalitat de vianants, reduint un 5% la velocitat mitjana suposaria una minoració del 10% dels ferits i del 20% en els morts per accidents urbans.
 
Aquesta és una mesura que ja porta implantada a Holanda, Suïssa i Dinamarca des dels anys 70 - 80 i que ha suposat una reducció del 25% en aquest tipus d'accidents. La creació i la implantació de Zones 30 constitueix una millora en altres àmbits, com ara la minoració de sorolls i contaminació i la promoció del trànsit urbà segur i sostenible.
 
La Dirección General de Tráfico (DGT) ha mostrat el seu interès a participar en futures propostes amb entitats públiques i associacions i organitzacions socials per promoure la seguretat viària.
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat