Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Permís per punts
  • Barcelona, coixí de seguretat de la nova mobilitat gràcies a un sistema intel·ligent d'ajuda a la conducció

Barcelona, coixí de seguretat de la nova mobilitat gràcies a un sistema intel·ligent d'ajuda a la conducció

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
  • La Direcció General de Trànsit (DGT) i l'Ajuntament de Barcelona presenten, en el marc del Saló de l'Automòbil 2019, novetats en la implementació del sistema Autonomous Ready d'ajuda a la conducció i preparar la ciutat per a l'arribada de vehicles altament automatitzats
  • Amb l'objectiu de reduir dràsticament la sinistralitat en entorns urbans, el projecte avança la implementació de dispositius avançats de seguretat en els vehicles, tenint en compte la legislació de la UE que entrarà en vigor el 2022, introduint tecnologia en el transport en nom d'una mobilitat més segura
  • 170 vehicles en flotes i 79 autobusos ja estan utilitzant càmeres de visió artificial que interpreten l'entorn i emeten alertes sonores i visuals en temps real amb l'objectiu de prevenir col·lisions i atropellaments, detectar la presència de vianants, ciclistes i altres obstacles, fins i tot en condicions de baixa lluminositat

Barcelona, airbag de la nueva movilidad gracias a un sistema inteligente de ayuda a la conducción

L'Ajuntament de Barcelona i la DGT han presentat avui, en el marc del Saló de l'Automòbil, els avenços en la implementació del sistema Autonomous Ready d'ajuda a la conducció. Es tracta de dispositius incorporats en els vehicles que permeten interpretar l'entorn (senyals de velocitat, presència de vianants, ciclistes i motoristes) i protegir així als usuaris més vulnerables de l'espai públic.

Els dispositius emeten informació que permetrà identificar punts de risc a la ciutat per a la millora de la infraestructura viària i recollir dades per avançar en la investigació i el desenvolupament del vehicle autònom.

L'objectiu del sistema Autonomous Ready Spain és clar, reduir de forma dràstica la sinistralitat en entorns urbans i certificar l'impacte positiu que la tecnologia té en la defensa de l'invulnerable. Per aquest motiu, ja s'ha implementat a Barcelona a 170 vehicles en flotes i en 79 autobusos urbans. La ciutat es converteix així en el "coixí de seguretat de la nova mobilitat", en què la protecció als usuaris més vulnerables és la prioritat i en la qual les administracions central i local prenen les mesures necessàries, no només posant les eines tecnològiques al servei d'una mobilitat més segura, sinó establint incentius i modificant la regulació.

La DGT, tenint en compte que el 90% dels accidents de trànsit són deguts a errors humans, centra iniciatives com Autonomous Ready dins de l'enfocament de "sistema segur". Aquest enfocament pretén que els errors humans, de vegades inevitables, no acabin en tragèdia. Persegueix un model multidisciplinari en el qual s'assegurin les carreteres, el comportament, la velocitat i els vehicles, de manera que s'assoleixin minimitzar els efectes negatius d'aquest error a través de les diverses capes de protecció.

Autonomous Ready, dins el aquest enfocament, enforteix el pilar vehicle ajudant a que les distraccions no es materialitzin en un atropellament o col·lisió, proporcionant un entorn de "seguretat indirecta" als usuaris vulnerables que suposen a dia d'avui més de 80% de les morts que ocorren en ciutat a causa d'accidents de trànsit.

Durant aquest any 2019 està previst que s'instal·lin 530 sistemes més en vehicles de flotes i 105 en autobusos urbans i continuar treballant fins implementar en 5.000 vehicles l'àmbit de circulació sigui la ciutat de Barcelona. En el projecte Autonomous Ready pot participar qualsevol flota pública o privada. A dia d'avui hi participen i fan possible el projecte empreses compromeses amb la mobilitat segura i sostenible com SEUR, FERROVIAL, ALPHABET, MOBILEYE NACEX, LOGISTA, INTEGRA, QUALITAT PASCUAL i CORREUS. Aquestes empreses han manifestat el seu un compromís amb la seguretat dels seus treballadors de repartiment i amb la ciutat contribuint a la pacificació de la mateixa i impactant d'aquesta manera en la reducció de la sinistralitat urbana.

Aquesta prova en vehicles urbans és fruit d'un conveni signat entre l'Ajuntament de Barcelona i la DGT en un marc estable de col·laboració per provar el sistema i implementar una metodologia aplicable a la resta de ciutats espanyoles i europees per a la reducció dràstica de la sinistralitat en els entorns urbans.

Els eixos principals del conveni són:

- L'incentiu de sistemes d'ajuda a la conducció (ADAS), com a pas previ al desenvolupament d'un ecosistema adequat per a la circulació de vehicles autònoms.

- Una gestió de la mobilitat basada en la connectivitat, comunicant qualsevol incidència en temps real als usuaris per tal de prevenir accidents i evitar congestions.

- El desenvolupament de mesures que impulsin l'ús del vehicle compartit de zero emissions, com a complement del transport públic.

- L'adaptació de les ciutats a les necessitats dels col·lectius vulnerables (gent gran, nens ...) a partir d'eines tecnològiques.

- Impulsar que qualsevol vehicle garanteixi la seguretat de l'usuari, reduint la contaminació i potenciant l'alta ocupació.

- La promoció de vehicles no motoritzats.

Els avenços en la implementació del sistema Autonomous Ready s'han presentat avui en el marc del Saló de l'Automòbil de Barcelona, ??amb la participació tant de la DGT com de l'Ajuntament de Barcelona.

Precisament aquest projecte ha rebut, en els XII Premis Automobile Barcelona, ??el guardó #BeConnect, que valora els projectes en matèria de connectivitat en el món de l'automòbil.

En el cas del Autonomous Ready s'ha valorat especialment la implementació de sistemes intel·ligents d'ajuda a la conducció en flotes i transport públic que operen a laciutat ia l'àrea metropolitana i per avançar en aplicacions de conducció autònoma de vehicles.

DGT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat