Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

Al·lèrgies: cura al volant

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

La somnolència que provoca l'al·lèrgia i alguns medicaments per al seu tractament, un problema en conduir. Per això, mai s'automediqui


Esternuts , secreció nasal aquosa, congestió i picor nasal, llagrimeig, picor als ulls, certa conjuntivitis ... Si pateix aquests símptomes, vostè pensarà que està refredat, però també podria tractar-se d'una al·lèrgia al pol·len. Com saber de què es tracta? El millor és acudir al metge, però fixeu-vos en si té conjuntivitis. El refredat no sol produir-la -i si febre i tos amb expectoració- l'al·lèrgia si la provoca -sense febre, amb tos seca i fatiga nocturna-. Si, a més, els símptomes desapareixen quan plou i tornen a cessar aquesta i empitjoren amb el vent, serà al·lèrgia.

COM AFECTA LA CONDUCCIÓ?

Els símptomes produïts per l'atac al·lèrgic (llagrimeig, congestió nasal, fatiga, esternuts en cadena ...) ja poden dificultar la conducció segura. De fet, en encadenar esternuts sense parar es retira l'atenció de la carretera fins a 15 segons. A més, el 50% dels al·lèrgics pateix alteracions del son -els que pateixen congestió nasal no poden dormir bé- i, per exemple, el 40% dels que pateixen rinitis al·lèrgica pateixen somnolència diürna, el que també interfereix en la seguretat al volant .
Els antihistamínics que no afecten

Els antihistamínics s'utilitzen per tractar les malalties al·lèrgiques. Des de fa alguns anys incorporen en els seus embalatges un pictograma que avisa els seus efectes sobre la conducció i en les seves prospectes un apartat que explica els efectes, si en tenen. Els que utilitzen com a principi actiu bilastina, ebastina, desloratadina, loratadina i terfenadina NO produeixen efectes sobre la conducció i són, per això, millors per a la seguretat al volant.

DGT
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat