Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • Trànsit intensifica la vigilància de l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil.

Trànsit intensifica la vigilància de l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil.

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

 

Portar el cinturó de seguretat redueix a la meitat el risc de mort en els accidents de trànsit.
Segons informa l’European Transport Safety Council, el 99% dels morts ocorreguts en accidents de trànsit a la Unió Europea durant l’any 2012, es podrien haver salvat si haguessin portat posat el cinturó de seguretat.

Les xifres de l’ús del cinturó de seguretat a Espanya són bones, però millorables (l’utilitzen el 90% entre els ocupants dels seients davanters i el 80% en el cas dels ocupants dels seients de darrera). Si s’extrapola a tots els ocupants del vehicle, es constata que 12 de cada 100 persones que viatgen en vehicle encara no utilitzen el cinturó de seguretat.
Per fomentar i incrementar la seva utilització, la Direcció General de Trànsit va realitzar del 9 al 15 de març una campanya de conscienciació, vigilància de l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil.

Agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil amb companyia de les diferents policies autonòmiques i locals es van sumar a la campanya, i van intensificar els controls tant en les vies urbanes com en les interurbanes per comprovar que tots els ocupants dels vehicles feien un ús correcte de l’esmentat dispositiu.

Cal assenyalar que el cinturó de seguretat és una assegurança de vida. Els beneficis d’aquests són els següents:

  1. És un complement de l’airbag.
  2. Protegeix contra la sortida de l’ocupant de l’habitacle o d’impactar amb el parabrises.
  3. Redueix un 50% les lesions, derivades d’un accident de trànsit.
  4. El fet de no portar-lo suposa una infracció greu, amb sanció econòmica de 200 € i retirada de 3 punts del permís de conduir.

A més, els menors que viatgen en un vehicle i que són responsabilitat d’un adult, han de tenir en compte els dispositius de retenció infantil que reforçaran els cinturons de seguretat, tal como indica la Llei de Seguretat Viària aprovada el passat mes de març en el Congrés dels Diputats.

Aquesta reforma de la Llei estableix que es pugui prohibir la ocupació dels seients davanters o de darrera del vehicle als menors en funció de la seva edat o talla, així com la possibilitat que tenen els agents d’immobilitzar el vehicle si no es disposa del dispositiu de retenció infantil. Els canvis es concretaran en el Reglament General de Circulació.
El Sistema de retenció infantil haurà d’anar perfectament instal·lat, no ha de moure’s i la millor opció és l’anclatge mitjançant el sistema Isofix, del que ja disposen molts vehicles.

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat