Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • El Govern impulsa una campanya per a la gent gran per reduir els accidents de trànsit d’aquest col·lectiu

El Govern impulsa una campanya per a la gent gran per reduir els accidents de trànsit d’aquest col·lectiu

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Han estat els departaments de Benestar Social i Família i d’Interior qui han impulsat la campanya “Mou-te amb GRAN seguretat” a través de la qual persones grans faran de voluntàries a xerrades-taller arreu de Catalunya.

Concretament, la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el conseller d’Interior, Jordi Jané, han presentat avui la campanya. Es tracta d’un nou programa que té per objectiu reduir el nombre d’accidents entre les persones grans a partir de promoure la conscienciació a través de voluntaris d’edat avançada que faran xerrades arreu de Catalunya.

La primera xerrada ha tingut lloc al Casal de Gent Gran Reus II, de la capital del Baix Camp. Aquesta xerrada s’ha produït després de finalitzar una prova pilot al Camp de Tarragona de 3 mesos de duració, on es van formar a 5 persones grans voluntàries.

Es preveu que durant aquest any 2015 es formin 20 persones més i que en total es duguin a terme 30 xerrades-taller en diferents punts de Catalunya, unes sessions que poden arribar a 900 persones. La previsió per al 2016 és que aquest programa pugui arribar a 3.000 destinataris d’arreu del país.
La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família defineix el perfil a més d’identificar a les persones idònies per participar al programa de formadors, mentre que el Servei Català del Trànsit del Departament d’Interior s’encarrega de la formació. Aquestes persones grans són les que després transmetran aquests coneixements com a voluntaris a equipaments de la Generalitat (casals de gent gran, casals cívics, cases del mar) i posteriorment també a equipaments d’ajuntaments i entitats bancàries, que formen part de la Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya (XECAT).

Aquesta campanya neix degut a la preocupació del Govern després de comprovar que l’accidentalitat en aquest col•lectiu no s’està reduint com en altres. A més, les persones majors de 74 anys són les que tenen un percentatge de sinistralitat més alts. En definitiva, és un col•lectiu d’usuaris vulnerables amb característiques concretes que mereixen una especial protecció.

La campanya “Mou-te amb GRAN seguretat” pretén formar sobre hàbits segurs de desplaçament en diferents tipus de transport, optimitzar la gestió de la progressiva limitació de les capacitats i habilitats que s’associen a l’edat, parlar també dels beneficis d’un envelliment actiu i saludable i reconèixer les potencialitats que tenen les persones grans en tant que poden aportar la seva llarga experiència i ser referents d’exemplaritat.

Entre altres coses, la campanya pretén fer entendre que la conducció, les normes, els vehicles o la mateixa xarxa viària han canviat molt els darrers anys i que cal actualitzar coneixements per a la una circulació segura. A més, es promourà que aquestes persones grans siguin conscients de la pròpia fragilitat i les limitacions personals derivades del pas natural dels anys, de determinades malalties i del consum de medicaments associats a la mobilitat.
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat