Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • Catalunya posarà multes de trànsit amb el seu propi helicòpter Pegasus

Catalunya posarà multes de trànsit amb el seu propi helicòpter Pegasus

Comparteix a la teva xarxa social preferida:


El Servei Català de Trànsit reforçarà els seus sistemes de vigilància amb un helicòpter “Pegasus” de lloguer, dotat d'un radar que pot detectar infraccions i sancionar-les.

En els plecs del contracte que el Servei ha tret a licitació, cal assenyalar l'interès del Servei per flectar un helicòpter de dues turbines amb sistema de captació, gravació i transmissió d'imatges en temps real. L'helicòpter entraria en funcionament l'1 d'abril, i es dedicaria a la “vigilància del trànsit, seguiment de dispositius de mesures de trànsit en operacions especials i d'inspecció i informació viària”. L'helicòpter de vigilància que llogui el SCT serà similar al model Pegasus que utilitza la DGT per a controlar les infraccions a la carretera.
 
L'empresa adjudicatària serà l'encarregada d'aportar un helicòpter de dues turbines amb els colors corporatius del Servei Català de Trànsit (blanc i taronja) i el seu logo en el fuselatge. A més, el contracte també inclou 495 hores de vol, l'aportació de personal de manteniment i tota la feina i les peces de recanvi; un pilot d'ajut amb experiència; i un complert equip de gravació per a vigilar l'estat del trànsit.
 
Càmera en color, nocturna, infrarojos...

El plec de condicions tècniques estableix que el nou helicòpter haurà de comptar amb “sensors per a la detecció i el càlcul de velocitats de vehicles en moviment”. Haurà de comptar amb una càmera externa que podrà captar la matrícula d'un vehicle a una distància de com a mínim 450 metres, de nit o en condicions de baixa visibilitat, un sensor d'infrarojos i un altre de visió nocturna. Podrà captar imatges i gravar seqüències en format HD a color i comptarà amb un GPS, que inclourà la cartografia actualitzada de totes les vies urbanes i interurbanes de Catalunya i una tablet amb connexió a Internet. 
 
Les imatges gravades per aquest helicòpter es transmetran via satèl·lit al centre d'informació viària de Catalunya (CIVICAT), depenent del Servei Català de Trànsit i que centralitza tota la informació sobre l'estat de les carreteres catalanes. El contracte entre el SCT i l'empresa guanyadora de la licitació durarà fins el 31 de desembre del 2015, tot i que serà prorrogable si ambdues entitats així ho acordessin en un futur. 

 

 
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Últimes notícies

Trànsit demana extremar la prudència davant l'augment de la mobilitat durant la desescaladadijous, 28 / maig / 2020
El director del Sevei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha demanat que “davant el previsible cr [...]
Desescalada i motocicletesdimarts, 26 / maig / 2020
  Des de l’inici de l’estat d’alarma, molts motoristes s’han preguntat quan podrien tornar a condui [...]
Reinici dels cursos de sensibilització i reeducació viària i de la formació a les autoescoles a la Fase 2dilluns, 25 / maig / 2020
Des de dilluns, 25 de maig, les autoescoles i els centres de sensibilització i reeducació poden repr [...]
La DGT alerta als conductors d'un repunt dels excessos de velocitat i el no ús de el cinturó de seguretatdimecres, 20 / maig / 2020
Augmenten un 39% el percentatge de conductors que circulen amb excés de velocitat en trams on aque [...]

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat