Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Formació
  • València instal·la els primers punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en fanals

València instal·la els primers punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en fanals

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
El passat mes de desembre l'Ajuntament de València confirmava la signatura de l'acord per a la instal·lació d'una dotzena de nous punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Una iniciativa que mostra el paper proactiu que han de tenir les administracions per afavorir l'expansió de la mobilitat sostenible. Una iniciativa que a més suposarà la instal·lació d'aquests punts en els fanals.

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris a l'aprofitar una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una actuació que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Segons l'ajuntament, s'ha optat per un model cargolat als fanals amb una potència de 7 kW per punt. S'instal·laran en tàndems i per tant en cada fanal hi haurà espai per a dos punts de càrrega. Les places s'identificaran amb un color verd i el símbol de la càrrega, i en ella podran estacionar tant cotxes elèctrics purs com híbrids endollables.

Les ubicacions seran: C / Amadeu de Savoia (edifici municipal de Tabacalera), amb quatre carregadors en dos fanals, i als carrers Castellonet (edifici de la Junta de Districte de Trànsits), Santa Rosa (escola de jardineria), Comte Altea ( número 28) i General San Martín (número 7).

Des de l'Ajuntament s'ha indicat que: "Aquest projecte s'emmarca dins de el projecte de ciutat que aquest govern ha impulsat i que ha situat a València en l'avantguarda en polítiques de sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic. El servei d'enllumenat eficient està realitzant un treball increïble en aquest aspecte i hem aconseguit aquest gir de 180 graus que ha tret a la nostra ciutat d'aquesta llista deshonrosa de la contaminació lumínica a Europa i l'ha col·locat al capdavant d'una altra llista de ciutats amb bones pràctiques en enllumenat "

Entre els avantatges competitius d'aquest projecte, sota el nom Humble Lamp Post, hi ha la possibilitat d'implementar a baix cost d'adquisició, gran quantitat de carregadors, utilitzant el major o menor nombre de centres de comandament d'enllumenat que ja disposen de connexió elèctrica , i resta d'infraestructura per al subministrament; l'obtenció de costos d'explotació baixos, ja que no cal repercutir el terme de potenciapara garantir l'equilibri financer de el servei i la possibilitat d'una adaptació progressiva, a mesura que ho exigeixi la demanda.

Un projecte que arriba sota el suport de el fons europeu que aportarà 18.000 euros en un pressupost total que arriba als 29.998,8 euros. Una cosa que ens indica que cada punt té un cost entre equip i instal·lació d'uns 2.500 euros. Una quantitat bastant raonable que hauria de permetre expandir aquesta iniciativa per altres zones de la ciutat, i servir d'exemple per a altres ajuntaments, i que es complementa amb la instal·lació d'estacions de càrrega ràpida urbana, com les tres de 50 kW que s'instal·laran a la Avinguda de l'Professor López Piñero-Ciutat de la Justícia, a l'Avinguda Fernando abril Martorell-Hospital la Nova Fe, i en la unió del carrer Pintor Stolz amb el carrer Lluís Lamarca-Ciutat Administrativa 9 d'octubre

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat