Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

LLUMS DE CIRCULACIÓ DIÜRNA

Comparteix a la teva xarxa social preferida:


Està demostrat que els cotxes que circulen amb llums encesos -siguin d'encreuament o DRL- són percebuts molt millor pels altres usuaris.

Un estudi realitzat per la DGT el 2007 pel Departament de Seguretat Passiva de l'IDIADA va demostrar que, fins i tot en les millors condicions de visibilitat (al migdia, en una carretera mixta, envoltada de vegetació i cel a parts iguals), un vehicle amb llums es detecta més de 100 metres abans que un vehicle de color negre i sense llums. Fins i tot en pitjors condicions, el cotxe amb llums encesos es veu abans (a 240 m) que altres sense llums de color blanc (90 m), gris (100 m) o negre (30 m).

LLUMS DE CIRCULACIÓ DIÜRNA

Augmenten la visibilitat del vehicle per altres usuaris de les vies, mitjançant làmpades de baix consum que s'encenen automàticament amb l'encesa del motor.

Els llums de circulació diürna poden disminuir el risc d'un accident en determinades circumstàncies. La seva efectivitat és màxima quan el conductor es comporta de la mateixa manera que ho faria si no disposés del sistema. Respecteu sempre les normes de circulació.

  • · Consulteu sempre el manual del seu vehicle.
  • · Comproveu periòdicament l'estat de funcionament de tots els llums del vehicle.
  • · Si no disposa de llums de circulació diürna, és recomanable encendre els llums d'encreuament durant el dia, quan es circula per carretera, especialment durant la tardor i hivern.
  • · En l'actualitat, els llums de circulació diürna són equipament obligatori en tots els turismes nous venuts a Europa.


DGT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat