Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

La DGT al·ludeix als pares per evitar distreure els fills al cotxe: Si està conduint, no escriguis

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Segons últimes estadístiques fetes públiques per la DGT, la conducció distreta o desatesa està darrere del 25% dels accidents i el 31% dels morts a les carreteres espanyoles.


Amb la distracció com a cavall de batalla, el director de la DGT, Pere Navarro, ha iniciat una campanya amb una de les grans empreses de telecomunicació del país centrada en la sobreprotecció parental i el risc d'enviar missatges als fills mentre aquests condueixen: " De debò és necessari saber quant els queda per arribar al seu destí o si es troben bé cada 5 minuts? ", diu la campanya.

El perillós "per on vas?" al volant


Diversos joves reben un missatge de WhatsApp dels seus pares mentre condueixen, i el resultat és el mateix per a tothom. Després de perdre de vista uns segons la carretera, acaben patint un sinistre vial.

L'altre vídeo de la campanya incideix en els típics missatges de "per on vas?", "Has arribat ja?", Que poden provocar una distracció mortal durant la conducció. I és que enviar un missatge implica una distracció visual, cognitiva i manual.

Segons la DGT només trucar per telèfon per multiplica per tres el risc d'accident mentre que enviar un missatge el multiplica fins a per 23. Com a exemple, marcar un número al mòbil a una velocitat de 120 km / h suposa recórrer sense veure la carretera 1 distància aproximada de 429 metres, equivalent a uns 4 camps de futbol. I escriure un missatge es tradueix en uns 660 metres a cegues.

La veritat és que la ciència ha demostrat que el procés cognitiu que necessita el cervell humà per conduir es veu dràsticament alterat quan hem d'atendre a un intercanvi de paraules, ja sigui a través del mans lliures o amb el copilot.

Desviacions de trajectòria, augment d'infraccions i del temps de reacció i la reducció de mecanismes de control no només tenen lloc quan intentem fer anar el volant i ficar marxes amb un mòbil a la mà. L'acte de conversar és una distracció en si mateixa.

I atenció perquè la Guàrdia Civil ho tindrà més fàcil ara per analitzar les trucades pel mòbil després d'un accident de cotxe. Una mesura que afectaria als conductors sospitosos de conduir distrets, sigui després d'un accident greu o lleu.

En l'actualitat, utilitzar el mòbil al volant està castigat amb tres punts del carnet i multa de 200 euros


MOTORPASION

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat