Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Ajuntament de Barcelona
  • Catalunya invertirà 860.000 euros per a la instal·lació de 22 noves estacions de recàrrega ràpida per a cotxes elèctrics

Catalunya invertirà 860.000 euros per a la instal·lació de 22 noves estacions de recàrrega ràpida per a cotxes elèctrics

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
 

L'Institut Català de l'Energia ha posat en marxa un nou programa d'ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Una acció que pretén continuar amb el fort desplegament d'estacions de recàrrega a les carreteres de la comunitat, per al que s'invertiran 860.000 euros.

Gràcies a aquesta inversió, la xarxa de càrrega ràpida de Catalunya podrà passar de les 60 actuals, i arribar a les 82 estacions. Una cosa que facilitarà als usuaris de cotxes elèctrics el poder moure per la regió amb més facilitat. I és que un cop acabada la instal·lació de la xarxa, cap a 2020, cada estació estarà separada com a màxim per una distància d'entre 40 i 50 quilòmetres.

Aquesta xarxa més estarà formada per estacions ràpides, el que garantirà que els cotxes puguin recuperar la major part de la càrrega en només mitja hora. Una cosa fonamental per als que vulguin realitzar desplaçaments moderadament llargs.


Al mateix temps que la convocatòria d'aquesta línia d'ajuts, l'ICAEN ha publicat la seva nova eina webque permet veure en temps real la situació i l'estat dels punts de recàrrega. D'aquesta forma els conductors podran accedir a aquesta pàgina on veuran a més del format i potència de cada punt, també si les estacions estan lliures o ocupades, actives, o estan en fase de manteniment.

Amb aquestes mesures, la Generalitat pretén fer de Catalunya "Un país cada vegada més atractiu per a la mobilitat elèctrica on el vehicle elèctric és un element essencial en la transició energètica cap a un nou model més net i democràtic, perquè, d'una banda, la seva bateria dóna capacitat al sistema elèctric per a una major penetració de les energies renovables; mentre que, d'altra, atorga al ciutadà la capacitat d'emmagatzemar i gestionar aquella energia que generi en instal·lacions d'autoconsum ".

Aquests nous punts a més de tenir la capacitat de ser compatibles amb les aplicacions o targetes d'altres municipis de Catalunya. Una iniciativa a la qual s'han sumat l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ??Reus, Lleida, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar, Sant Fruitós de Bages i Molins de Rei.

Una iniciativa realment important que arriba des d'una de les regions més compromeses amb el cotxe elèctric, que busca de manera activa accelerar la implantació de formes de mobilitat sostenible tant a nivell particular, com també en els mitjans de transport públics.

Font | ICAEN

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat