Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • A partir de dimarts s’aplicaran les restriccions a la Zona de Baixes Emissions de l’àrea metropolitana

A partir de dimarts s’aplicaran les restriccions a la Zona de Baixes Emissions de l’àrea metropolitana

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

A partir de dimarts es començarà a multar els vehicles que circulin per la Zona de Baixes Emissions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona sense l’etiqueta ambiental de la DGT. Les sancions poden arribar als 500 euros. La mesura s’havia d’aplicar a l’abril, però va quedar ajornada per la pandèmia. Fins ara, s’enviaven notes informatives als vehicles que no complien la normativa.

Quin espai ocupa la Zona de Baixes Emissions?

Tot l’espai que hi ha de rondes endins. Barcelona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat i una part d’Esplugues i Cornellà. En queda exclòsa la Zona Franca, Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

Quins vehicles no hi poden circular?

Els cotxes i les motos sense distintiu ambiental de la DGT. Són els cotxes de gasolina matriculats abans del 2000, els dièsels anteriors al 2006 i les motos anteriors al 2003. Furgonetes, camions i autobusos sense etiqueta tenen una moratòria fins a final d’any. També les persones amb ingressos inferiors als 8000 euros anuals que necessitin el vehicle per treballar.

Hi ha excepcions?

sí, pels vehicles per persones amb mobilitat reduïda, els serveis d’emergència, o els cotxes funeraris.

En quin horari s’aplica la zona de baixes emissions?

Els dies feiners, entre les 7 del matí i les 8 del vespre

De quant seran les multes?

D’entre 100 i 500 euros, segons la gravetat. Es podrà tornar a sancionar si enganxen el mateix vehicle circulant per la ciutat al cap de 90 minuts. Es controlarà amb 120 lectors de matrícula instal·lats per tota la zona.

Hi ha autoritzacions puntuals pels cotxes sense distintiu?

Els vehicles sense etiqueta en podran demanar un màxim de 10 cada any. S’han de demanar a l’AMB i costen dos eurus. També l’han de demanar els cotxes amb matrícula estrangera.

Per la seva banda, el Reial Automòbil Club de Catalunya no acaba de veure clar que els sancions es comencin a aplicar aquesta mateixa setmana. En declaracions a RAC1, Lluís Puerto, president de la Fundació RACC, creu que encara no s’hauria de multar.

La Zona de Baixes Emissions em sembla una mesura necessària per millorar la qualitat de l’aire de la ciutat i li donem recolzament, però ens sembla prematura l’entrada en vigor de les sancions en un moment de gran incertesa per la pandèmia

Lluís Puerto president de la Fundació RACC

Ampliació de la zona verda a Barcelona

D’altra banda, a partir del 9 d’octubre, a Barcelona s’augmentarà la zona verda i arribarà a barris com Mundet, Montbau o la Zona Universitària. L’Ajuntament pretén evitar que hi hagi zones de la ciutat que funcionin com a park and ride encoberts i que els barris amb aparcament gratuït no acumulin més trànsit del que els tocaria.

Amb les noves zones verdes, Puerto creu que els conductors perjudicats que deixaven allà el seu vehicle i després agafaven el transport públic, ara no tenen cap alternativa.

rac1

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat